top of page

'Verrassend Noord' 
op 17, 18 en 19 juni 

Een weekend met bijzondere activiteiten in Amsterdam Noord om je buurt en je buurtgenoten beter te leren kennen. Op vrijdag 17 juni ontmoet je de buurt tijdens een speciale wandeling door Banne Buiksloot. Op zaterdag kun je in de tuin van de Tolhuistuin luisteren naar inspirerende verhalen van bewoners uit Noord en kun je een verrassende kennis opdoen over de circulaire stad tijdens een wandeling door Noord. Op zondag kun je kennis maken met de Moestuinschool bij de Sixhaven. Je kunt dan leren hoe je bedreigde bijen asiel kunt bieden op je balkon of helpen onkruid wieden als je lekker met je handen bezig wilt zijn.

 • Open Dag Moestuinschool (NL+EN)
  Sun, Jun 19
  Moestuinschool
  Maak kennis met de Moestuinschool bij de Sixhaven. Hier kun je nieuwe kennis opdoen over tuineren of lekker zelf aan de slag tijdens de 'meet & weed' sessies.
 • Verhalen van Noord (NL)
  Sat, Jun 18
  Tolhuistuin
  Iedereen denkt wel iets over Noord te weten, een leuk koffietentje of een verhaal van hoe het vroeger was. Maar wat als we de mensen zelf aan het woord zouden laten? Luister naar ontroerende en grappige verhalen van bijzondere Noordelingen.
 • The Circular City by Tours that Matter (EN)
  Sat, Jun 18
  Clink Noord (starting point)
  A transformational experience "from pollution to solution". Tours that Matter will take you on a tour to understand the past, talk about what matters today and meet the change-makers that contribute to the future of circular North.
 • Banne Buiksloot Tour: De (on)zichtbare vrouw (NL)
  Fri, Jun 17
  ULT-Lab (startpunt)
  Ontmoet en luister naar de verhalen van verschillende vrouwen uit de Banne Buiksloot. Wat is de rol van vrouwen in de geschiedenis en het heden? Maak kennis met lokale powervrouwen die zich inzetten voor een sociale en inclusieve toekomst!
bottom of page