Reinvent
Tourism
Festival
2-9 Juni 2021

Van groeien naar bloeien! :)

 

Reinvent Tourism Festival 2021

Hoe maken we het toerisme echt waardevol voor de stad?

Nog even en dan keren bezoekers weer terug naar Amsterdam. Hoe maken we daar een feestje van – niet alleen voor onze inkomsten, maar ook voor bewoners, duurzaamheid en de schoonheid van de stad?


Het nieuwe toerisme is een co-creatie. Tijdens het tweede Reinvent Tourism Festival brengen we alle vernieuwers van de bezoekerseconomie bij elkaar. Praat mee over het toerisme van de toekomst en beleef bijzondere activiteiten. Vooral online, maar ook op locatie. In het programma-overzicht vind je informatie over de inhoud, taal en tijden van alle events.

flower power - keukenhof 70 years.jpg

Voor wie is de 2de editie van het Reinvent Tourism Festival?

Ben je bij toerisme betrokken, beroepsmatig of als bewoner, dan nodigen we jou uit om deel te nemen aan alle programma-onderdelen die jou aanspreken. Beleef en bedenk activiteiten die bezoekers positief laten bijdragen. Ontmoet wetenschappers die jou met hun inzichten verder helpen. Laat je inspireren door hotels die hun gasten met de buurt verbinden. Werk aan een verdienmodel voor jouw duurzaam toeristisch ondernemerschap en nog veel meer!

ONTMOET

BELEEF

CREËER

 
 

Festival Highlights

Screenshot 2021-05-10 at 00.12.26.png

Droombezoek

What voor een soort reiziger ben jij? Ben jij een Heritage Hero of een Sustainability Warrior of een...? Doe mee aan onze quiz en de Mr & Mrs Dream Visitor verkiezing!

wetenschapscarrousel 1b.jpg

Wetenschapscarrousel

Onderzoekers van diverse onderwijsinstellingen delen nieuwe inzichten en werkwijzen op het gebied van toerisme. Een unieke kans om kijk te nemen in de academische keuken.

Binnenstad Willig 2.jpg

De Toerist als Oplossing

Kom proeven van nieuwe ideeën om bezoekers juist te laten bijdragen aan de buurt. Hoe kunnen zij met plezier iets doen voor bewoners en de buitenruimte?