top of page

Fri, Apr 16

|

Amsterdam

Koffiewandeling met een Bijzondere Buurtgenoot

Nieuwsgierig naar al die verschillende mensen die wonen en werken in onze buurt? Bewoners van de Oostelijke Eilanden kunnen een gratis Koffiewandeling boeken uit een heel menu met Bijzondere Buurtgenoten. Van archeoloog tot tantra priesteres en van museumdirecteur tot wijkagent - voor elk wat wils!

Registration is Closed
See other events
Koffiewandeling met een Bijzondere Buurtgenoot
Koffiewandeling met een Bijzondere Buurtgenoot

Time & Location

Apr 16, 2021, 11:00 AM – May 31, 2021, 7:00 PM

Amsterdam, Oostelijke Eilanden en Kadijken, Amsterdam, Netherlands

Guests

About the Event

Ga op Koffiewandeling met een Bijzondere Buurtgenoot 

Nieuwsgierig naar al die verschillende mensen die wonen en werken in onze buurt? Bewoners van de Oostelijke Eilanden kunnen een gratis Koffiewandeling boeken uit een heel menu met Bijzondere Buurtgenoten. Van archaeoloog tot tantra priesteres en van museumdirecteur tot wijkagent - voor elk wat wils! De wandeling van ca drie kwartier vindt 1-op-1 plaats in april of mei, en je bepaalt samen een goed moment. Kombuis (de Homeland Winkel) trakteert alle wandelaars op koffie met wat lekkers, plus een paar gespreksonderwerpen ter inspiratie. Boek snel je favoriete buurtgenoot, want op = op ;-)

Let op: graag per persoon 1 wandeling boeken, zodat we zo veel mogelijk buurtgenoten een kans kunnen geven.

De Koffiewandelingen 'van Marine tot Czaar' zijn een initiatief van Pension Homeland en Reinvent Tourism

Bijzondere Buurtgenoten: 

Michael – Scheepvaartmuseum

Jan - Wijkagent

Elfriede – Tantra priesteres

Rakesh – Tantric Dance

Bert – Amateur historicus

Ruby – Buurtwerker

Jerzy – Archaeoloog

Danny – Gebiedsmakelaar

Henk – Organist Oosterkerk

Charlotte – Potverdorie!

Jeffrey – Bedrijfsleider AH

Sabet – Vrijwilliger speeltuin

Alina – Pansy shop

Berber - Verhalenverteller

Tickets

 • Jan – Wijkagent

  Mijn naam is Jan Nanne. Ik werk sinds 8 maanden als wijkagent voor Kattenburg, Wittenburg & het Marineterrein. In mijn vrije tijd ben ik actief sportvisser, filmfanaat, vogelspotter, sporter, jazz liefhebber en ik doe graag yoga. Het zijn uitdagende tijden om als wijkagent werkzaam te zijn, maar zolang wij naar elkaar blijven kijken als mens weet ik zeker dat wij in gesprek kunnen blijven. Drinken we eens samen koffie?

  €0.00
  Sale ended
 • Rakesh – Tantric Dance

  Hallo, mijn naam is Rakesh Mijling en ik heb de dansvorm Tantric Dance ontwikkeld. Dat is een speciale dansvorm die je met z’n tweeën doet, vergelijkbaar met Tango, maar de ontvanger heeft een blinddoek op. Dit kan spannend zijn maar ook bijzonder mooi omdat je dan extra goed kunt ontvangen. Het kan ook spannend zijn en daardoor word je extra oplettend, je zintuigen worden krachtiger en gaat veel meer voelen. Daarnaast heb ik het platform Conscious Events opgericht.

  €0.00
  Sale ended
 • Henk – Organist Oosterkerk

  De wandeling met Henk Verhoef is een rondleiding door de Oosterkerk inclusief privé-concertje op het orgel! Henk is organist, beiaardier en voorzitter van de Oosterkerk. Hij kan veel vertellen over de geschiedenis van het gebouw, de buurt en het orgel.

  €0.00
  Sold Out
 • Alina – Pansy shop

  Hello! Nice to meet you, my name is Alina, I'm the owner of pansy, a small shop & studio nestle amongst the cosy Czaar Peterstraat which is home to several small independent shops, cafes, and creative spaces. I started my shop in March of 2020, it's part studio space, creative workshop area, and also focuses on small events. The focus of the shop is celebrating handmade ceramics, illustration, artworks from makers around the world. w

  €0.00
  Sale ended
 • Michael – Scheepvaartmuseum

  Michael Huijser is Algemeen Directeur van het Scheepvaartmuseum en daarnaast actief betrokken bij de ontwikkeling en verduurzaming van een aantal interessante delen van de stad: Het Oosterdok/Marineterrein, de Plantage en de Haven. Met het museum heeft hij plannen om een grotere rol te spelen voor buurtbewoners, onder andere met de invulling van het binnenplein, dat gratis toegankelijk is.

  €0.00
  Sold Out
 • Elfriede – Tantra priesteres

  Mijn naam is Elfriede en ik organiseer evenementen die als doel hebben het bewustzijn van mensen wakker te maken. Dat doe ik vaak samen met mijn partner Rakesh maar ook geef ik veel groepen voor alleen vrouwen. In de evenementen werk ik veel met dans, meditatie, adem technieken en tantra. Ik vind het het mooiste wat er is om mensen te zien opbloeien en dichterbij hun essentie te zien komen. Mijn kernwoorden: magie, diepte en humor!

  €0.00
  Sold Out
 • Bert – Amateur historicus

  Ik heet Bert, Ik woon op het Kadijkseiland. Ik wandel af en toe met buurtgenoten en anderen op de Oostelijke Eilanden. Wij wonen in een buurt met veel industrie- en havengeschiedenis. Ik laat tijdens de wandelingen graag zien hoe het vroeger was met A3-foto & en vertel verhalen eromheen. Een 1-op-1 wandeling kan ook maar ik doe dit liever met een paar mensen in een klein groepje (voor zover de corona regels het toelaten).

  €0.00
  Sold Out
 • Ruby – Buurtwerker

  Ik ben Ruby Schuitemaker en werk bijna vier jaar voor DOCK. Ik ben begonnen als Opbouwwerker in Haarlem en werk ik sinds een jaar in Amsterdam Centrum Oost als Buurtwerker. Naast mijn werk volg ik ook de opleiding Urban Management. Deze opleiding gaat over hoe je stedelijke vraagstukken kan oppakken. In mijn vrije tijd speel ik saxofoon en volg ik met veel plezier wekelijks les!

  €0.00
  Sold Out
 • Jerzy – Archeoloog

  Ik ben Jerzy Gawronski en ik werk als archeoloog bij de gemeente en de universiteit. Ik heb verschillende opgravingen in de buurt gedaan, waaronder op het Stork terrein, waar we resten van de VOC werf hebben gevonden. Het leuke van archeologie vind ik dat je met vondsten uit het verleden verhalen kan ontdekken over de stad en de Amsterdammers van nu. Daarom zijn verhalen en presentaties belangrijk en leuk, zoals de vitrines van de vondsten van Noord/Zuidlijn in het Rokin.

  €0.00
  Sold Out
 • Danny – Gebiedsmakelaar

  Mijn naam is Danny Konings. Ik ben nu 3 jaar gebiedsmakelaar voor de gemeente Amsterdam, Stadsdeel Centrum. In de functie ‘gebiedsmakelaar’ ben ik de persoon tussen de gemeentewereld en mensen die op de Oostelijke Eilanden, het Marineterrein en de Dijksgracht wonen, werken en recreëren. Ik kom graag in contact met iedereen. Als er vragen zijn die de gemeente aangaat, dan hoor ik die uiteraard graag.

  €0.00
  Sold Out
 • Charlotte – Potverdorie!

  Ik ben Charlotte Heine en woon sinds 1996 op het historierijke kadijkseiland.  Zes jaar geleden ontstond het idee voor Potverdorie!, mijn bedrijf. Ik maak smaak, jams en chutney op basis van 70%fruit, fruit van Hollandse bodem. De telers met wie ik persoonlijk contact heb geef ik een eerlijke prijs voor het ‘lelijke’ deel van de oogst. Hun harde werken moet worden beloond en wij consumenten moeten weer meer leren waarderen wat er van eigen bodem komt.

  €0.00
  Sold Out
 • Jeffrey – Bedrijfsleider AH

  Jeffrey Könst, 33 jr, woon in Uithoorn.  Ben een actieve volger van al het voetbal, met name Ajax. Ik ben 3 keer per jaar in Turkije waar mijn familie woont. Ik hou van lekker en bijzonder eten en ik heb een passie voor champagne en goede wijn. Ik ben een openminded persoon die graag in gesprek gaat met iemand, waarbij het onderwerp voor mij niet uitmaakt. Ik ben erg geïnteresseerd in anderen.

  €0.00
  Sold Out
 • Sabet – Vrijwilliger speeltuin

  Sabet is vrijwilliger bij Speeltuin Wittenburg. Hij maakt dagelijks een lange stadswandeling, soms wel 4 uur! Zijn Nederlands is matig maar voldoende voor een mooi gesprek.

  €0.00
  Sold Out
 • Berber - Verhalenverteller

  Berber verzamelt, beleeft en vertelt verhalen. In het dagelijks leven, thuis, in boeken, en ook in Amsterdam. Berber heeft jaren lang als toeristengids gewerkt. Nu heeft ze haar bedrijf Tours that Matter en organiseert ze de duurzame handels route in de Czaar peters buurt. www.toursthatmatter.com

  €0.00
  Sold Out
 • Mirjam - Dominee en meer

  Ik ben dominee en werk voor Stichting Citykerk Amsterdam in de Oosterkerk. Mijn passie is mensen met diverse achtergronden verbinden. Ik geef leiding aan het 'Huis van Verbinding' in de Oosterkerk, waaronder het Vrouwenhuis en de Buurtkeuken 'Maisa's Kitchen'. Samen met buurtbewoners met een multiculti/multireli achtergrond (Hart voor de Buurt) organiseer ik projecten zoals de Lichtjestocht, Wereldkeuken, Muziek en Dansfestival, Kunstevents, Kerst-in-je-element en de Seizoensmarkt.

  €0.00
  Sold Out
 • Wietse - Brouwer Homeland

  Wietse is als kind in een pot met bier gevallen en sinds jaar en dag brouwer bij Brouwerij Homeland

  €0.00
  Sold Out
 • Michel Odjo - Buurtverbinder

  Ik ben Michel Odjo en ik woon met veel plezier op Kattenburg. Ik ben de coördinator van het Buurtcomité Oostelijke Eilanden. Wij organiseren allerlei activiteiten in de wijk ter bevordering van de samenhorigheid en leefbaarheid.

  €0.00
  Sold Out

Total

€0.00

Share This Event

bottom of page