top of page

Thu, Feb 18

|

Online Brainstorm

Buurt & Bezoeker - een verkenning

Hoe willen we eigenlijk vormgeven aan de relatie tussen buurt en bezoeker? Om deze vraag gezamenlijk onder de loep te nemen, nodigen we jullie graag uit voor een digitale ontmoeting in februari.

Registration is Closed
See other events
Buurt & Bezoeker - een verkenning
Buurt & Bezoeker - een verkenning

Time & Location

Feb 18, 2021, 4:00 PM – 6:00 PM

Online Brainstorm

Guests

About the Event

In 2021 staat 'de buurt' in de belangstelling. In het advies van amsterdam&partners is de vierde pijler: breng de buurt aan zet. En in het Uitvoeringsprogramma Aanpak Binnenstad komt het versterken van buurtidentiteiten aan de orde.

Hoe willen we eigenlijk vormgeven aan de relatie tussen buurt en bezoeker?

Om deze vraag gezamenlijk onder de loep te nemen, nodigen we jullie graag uit voor een digitale ontmoeting in februari. Bij de sessie zijn verschillende mensen aanwezig, elk verhoudt zich actief tot het onderwerp, elk op een hele eigen manier. 

- Roos Gerritsma (InHolland) gaat met het Urban Leisure and Tourism Lab rond het Buikslotermeerplein in Noord dingen uitproberen en onderzoeken - Sheila Prommenschenkel (winkelstraatmanager Haarlemmerbuurt, Spaarndammerbuurt en Houthavens) heeft oa het initiatief genomen voor de Haarlemmerbuurt Verhaalt - Anna Stork (Cultureel Erfgoed Professional) nam als bewoner van de Wallen het initiatief voor Ontdek je Eigen Binnenstad, volgens de methode van iDiscover - Eva & Alibhe (Mensen maken Amsterdam) zorgen dat elke buurt een eigen buurtfonds heeft voor en door bewoners - Thijs de Groot (NBTC) verzorgt oa de Toolkit Bewonersparticipatie voor alle partners van NBTC

- Nicolien Luttels (Stichting de Buurtcamping) het ideale voorbeeld van de perfecte samenleving - Anouschka Trauschke  (Reinvent Tourism, Tours that Matter) organiseert met verhalenverteller Berber Hidma het project Verhalen van de Wallen

Met deze combinatie van mensen kunnen we volop inspiratie delen, synergie vinden en brainstormen over goeie plannen voor Amsterdam. WIl je hier ook bij aanwezig zijn, meld je aan via info@reinventtourism.com of neem contact op met Elena. 

Share This Event

bottom of page