top of page

Fri, Mar 05

|

Livestream vanuit Ons' Lieve Heer op Solder

Verhalenavond van de Wallen

Een sekswerker, een coffeeshop-eigenaar, een politie-agent, een bewoner, een toeristengids en een voormalig dakloze. Allemaal hebben ze een ander perspectief op het leven en dit bijzondere stukje stad. Deze bijzondere groep delen hun verhaal op het podium. En jij kan erbij zijn!

Registration is Closed
See other events
 Verhalenavond van de Wallen
 Verhalenavond van de Wallen

Time & Location

Mar 05, 2021, 5:00 PM – 8:00 PM

Livestream vanuit Ons' Lieve Heer op Solder

Guests

About the Event

Een sexwerker, een coffeeshop-eigenaar, een politie-agent, een bewoner, een toeristengids en een voormalig dakloze. Allemaal hebben ze een ander perspectief op het leven en dit bijzondere stukje stad. De verschillende verhalen en perspectieven van de wallen zijn uniek en fascinerend, maar zorgen ook voor onbegrip en polarisatie. Onder begeleiding van een professionele verhalenverteller is deze bijzondere groep mensen klaargestoomd om een persoonlijk verhaal te delen op een podium.

Juist in deze tijden is het belangrijk om verbinding en empathie te voelen voor de ander, ook al heeft deze een totaal ander perspectief.

Op deze speciale verhalen avond worden deze bijzondere verhalen verteld voor een publiek. Wil jij erbij zijn? Er zal een live-stream worden opgezet zodat de hele buurt kan meegenieten. 

Join Zoom Meeting

https://zoom.us/j/99552767020?pwd=NTFRK2dxL0NTS3dKOVlrM0xhQkhsQT09

Meeting ID: 995 5276 7020

Passcode: 762258

Dit project is opgezet door Tours that Matter en de lessen worden verzorgd door Berber de Storyteller.

Sinds 2019 zetten zij zic in voor positief toerisme in Amsterdam, als middel voor meer verbinding en duurzaamheid. Centraal hierbij staat het verbinden van bezoekers met inspirerende plekken en mensen in de stad.

Door de stilte van Corona maakten bewoners weer kennis met elkaar. Iets wat veel meer zou moeten gebeuren. Uit een van de brainstorms van het Reinvent Tourism Collectief waarbij ondernemers, bewoners en andere belanghebben van de wallen samenkomen werd de behoefte uitgesproken naar meer begrip voor elkaar. Hieruit is het idee ontstaan voor het ontdekken, beleven en vertellen van het verhaal van de Wallen.

De avond zal muzikaal worden begleid door Albert Manders en Hinse Mutter van https://redlightartsandculture.com/. 

Red Light Arts and Culture bestaat uit jonge, lokaal wonende en werkende, musici en creatievelingen die een grote affiniteit hebben met kunst en cultuur. Toen we tijdens de corona crisis studeerden met open ramen en buurtgenoten hoorden applaudisseren, raakten we geïnspireerd om onze muziek te delen met de buurt. Dit resulteerde in het oprichten van Red Light Arts and Culture. Wij willen bijdragen aan de rijke culturele diversiteit in het Wallengebied door middel van kunst en verbindingsmogelijkheden scheppen voor lokaal wonende- en werkende mensen om zo de sociale cohesie in de wijk te vergroten.

Share This Event

bottom of page